+31 (0)546 - 639 020

Constructief & innovatief,
     uitgerekend de sterkste!

CHOOSE YOUR LANGUAGE

+31 (0)546 - 639 020

Werkdagen van 08:00 tot 12:30 uur
en van 13:00 tot 16:30 uur.

E-mail: info@sanger-ibct.nl

Bezoekadres:
Twentepoort Oost 4210
7609 RG Almelo

Postadres:
Postbus 224
7600 AE Almelo

kvk nr.: 06064831
Privacy

Een constructief advies

Als architect of ontwerpbureau streeft u naar de juiste uitstraling van uw ontwerp. Voor welke constructieve uitdagingen u dan komt te staan is vaak nog niet direct duidelijk. Wij gaan samen met u de uitdaging aan en komen tot een geschikte oplossing voor zowel de constructieve als de architectonische uitgangspunten.

Constructief tekenwerk

Wilt u uw plannen op papier laten uitwerken door ons? Ook dat is mogelijk. Wij maken constructietekeningen voor u, zodat u de berekende gegevens niet zelf hoeft te vertalen naar uw tekening.


BIM

Ook is het mogelijk om (3d) bestanden uit te wisselen. Mocht u met een 3d-tekenpakket werken, dan is dit iets wat een groot voordeel kan hebben. U kunt de constructie die wij voor u hebben berekend (en getekend) in uw tekenprogramma inlezen en zodoende ontwerpfouten voorkomen.


Bouwfysisch advies

Tegenwoordig komt er steeds meer kijken bij het bouwen van een gebouw en dat geldt ook zeker op het gebied van bouwfysica. Hier de juiste keuzes te maken is erg belangrijk voor de uiteindelijke gebruiker(s) van uw uitgewerkte plan. Wilt u advies op het gebied van isolatie, vochtwering, geluid(wering), daglicht, of wat nog meer? Wij kunnen deze zaken voor u nalopen, zij het door ons zelf uitgewerkt of in de vorm van tussenpersoon. Voor het laten maken van een Energie Prestatie berekening (EPG, Energie Prestatie Gebouwen) bent u bij ons aan het juiste adres. Wij berekenen voor u de benodigde installatievoorzieningen, isolatiedikten van de buitenschil en eventuele hulpmiddelen in de vorm van duurzame technieken. Dit gebeurt volgens het nu geldende Bouwbesluit (2012).

Per 1 januari 2013 is naast een berekening van de EPG (Energie Prestatie Gebouwen), ook een berekening van de MPG (Milieu Prestatie van Gebouwen) benodigd voor het indienen van de omgevingsvergunning, voor bouwwerken met een gebruiksoppervlakte groter dan 100m2.

Wat houdt de MPG precies in?
De MPG (Milieuprestatieberekening voor gebouwen) is ontwikkeld om de milieubelasting als gevolg van het materiaalgebruik bij gebouwen weer te geven. Dit wordt omgezet in een schaduwprijs per vierkante meter, om zo de kosten van het ongedaan maken van het gebouw (fictief) te bepalen. Tevens geeft dit meer inzicht op de milieubelasting van de te gebruiken materialen.


Bouwbesluit toetsing

Om zeker te zijn dat uw ontwerp voldoet aan de gestelde eisen uit het Bouwbesluit zult u de plannen toetsen aan dit Bouwbesluit. Wilt u dit liever laten doen? Dan kunt u bij ons terecht. Wij maken een bouwbesluit toetsing voor u, getoetst aan de gestelde eisen voor daglicht, ventilatie- en spuicapaciteit.