+31 (0)546 - 639 020

Constructief & innovatief,
     uitgerekend de sterkste!

CHOOSE YOUR LANGUAGE

+31 (0)546 - 639 020

Werkdagen van 08:00 tot 12:30 uur
en van 13:00 tot 16:30 uur.

E-mail: info@sanger-ibct.nl

Bezoekadres:
Twentepoort Oost 4210
7609 RG Almelo

Postadres:
Postbus 224
7600 AE Almelo

kvk nr.: 06064831
Privacy

Wat is BIM

BIM staat voor Building Information Model, anders gezegd; ’Bouw Informatie Model’. Het is een methode van werken waarbij in de meest ideale situatie verschillende partijen in de bouw met elkaar samenwerken om tot een goed ontwerp te komen.

Bij een bouwproject dat wordt uitgevoerd volgens de BIM-Methode, zijn deze verschillende partijen al in een vroeg stadium bij het ontwerp betrokken. Hierdoor wordt in het begintraject al over verschillende disciplines als constructie, installaties en uitvoering informatie ingewonnen.

Bij het ontwerpen van het gebouw wordt er gebruik gemaakt van een 3D-Model, wat is opgezet in een 3D CAD programma. Het BIM-Model wordt opgebouwd uit allemaal verschillende elementen waaraan informatie kan worden gekoppeld. De informatie is op deze manier voor elke partij beschikbaar.

De informatie die hier aan gekoppeld kan worden is bijvoorbeeld tijd, geld en onderhoud. Op deze manier is het BIM-Model een soort virtueel bouwwerk. Rechten en plichten moeten in het model ook ingebouwd zijn. Op deze manier is iedere partij verantwoordelijk voor zijn of haar deel.

Inzage omschrijving en toepassing BIM algemeen.pdf
(In samenwerking met Saxion Hogeschool Enschede)

BIM binnen SANGER IBCT
Sinds 2008 werkt SANGER IBCT met Allplan en SCIA Engineer. Vanaf dat jaar zijn er stappen gezet richting het BIMmen.

Kort samengevat hoe de huidige situatie is met betrekking tot de toepassing van BIM, kan gesteld worden dat de toepassing van het BIMmen nog in de kinderschoenen staat.

SANGER IBCT staat open om projecten via een BIM model uit te werken. Uitwisseling via een IFC model is dus mogelijk bij ons.